VrijwilligersCentrale HAARLEMMERMEER

023 - 569 88 71
Waarmee kunnen wij u helpen?

Wil je meer informatie?

Marjo Frankhuizen<br/>Sociaal werker <br/>Marjo.Frankhuizen@meerwaarde.nl

Marjo Frankhuizen
Marjo.frankhuizen@meerwaarde.nl
023-569 88 71

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze bijeenkomsten?

Stuur een email naar: 
vrijwilligerscentrale@meerwaarde.nl o.v.v. Kennis- en inspiratiebijeenkomst.

Kennis- en inspiratiebijeenkomsten

Twee keer per jaar organiseert de Vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer een Kennis- en inspiratiebijeenkomst voor iedereen die met vrijwilligers werkt.

Tijdens deze bijeenkomsten komen onderwerpen aan bod als:

 • Kennis en ervaring delen aan de hand van een gekozen, actueel thema
 • Vraagstukken en uitdagingen die je tegenkomt in het werk met elkaar bespreken
 • Wat heb je nodig om een volgende stap in je werk met vrijwilligers te maken
 • Welke ontwikkelingen zijn er binnen onze gemeente en binnen de Vrijwilligerscentrale
 • Hoe kunnen we vrijwilligerswerk in Haarlemmermeer versterken en wat is daarvoor nodig
 • Hoe en waar kunnen we samenwerken met elkaar
 • Welke ondersteuning kan de Vrijwilligerscentrale bieden

Thema’s die de afgelopen jaren al aan bod zijn gekomen zijn:

 • Vrijwilligers met een rugzakje
 • Maatjesprojecten
 • Deskundigheid en scholing
 • De toekomst van het vrijwilligerswerk
 • Verbinding
 • Waardering

De afgelopen jaren waren de bijeenkomsten steeds op een verschillende locaties in de Haarlemmermeer. We startten dan met een gezamenlijk gedeelte waarin kennis gedeeld wordt en gaan, na een kopje koffie of thee, uit elkaar in kleinere groepen voor meer verdieping. Na een gezamenlijke afsluiting eindigen we dan met een lunch of borrel waarin nog nagepraat en genetwerkt kon worden. 

Op donderdag 5 oktober 2023  is er weer een Kennis- en inspiratiebijeenkomst met als thema "Medewerkersvrijwilligerswerk".  Deze bijeenkomst is online van 10.00 - 11.30 uur (als je je aanmeld krijg je enkele dagen voor de bijeenkomst een mail met link .

Medewerkersvrijwilligerswerk

Voor extra handen, harten en giften

Vrijwilligersorganisaties ervaren een tekort aan vrijwilligers. Ook ligt er altijd die uitdaging voor het ophalen van fondsen. Je kunt dus stellen; vrijwilligersorganisaties hebben extra handen, harten en giften nodig! Medewerkersvrijwilligerswerk is hierop een antwoord. Het bedrijfsleven in Nederland merkt bij medewerkers, specifiek bij jongere generaties, een groeiend verlangen naar goed doen. Ook in werktijd. Hoe versterken we elkaar? Welke kansen liggen er en waar dien je rekening mee te houden?

In deze inspiratiesessie nemen Yvonne Kruizinga (Bureau Diamant) en Lindy Maris (Impact a la carte) jullie mee in de kansen en ontwikkelingen, met als doel; duurzame, wederkerige partnerships met het bedrijfsleven welke van échte toevoeging zijn op jouw missiewerk.

Is medevrijwilligerswerk al onderdeel van jullie strategisch plan? Of wil je dat dit duidelijker hierin naar voren komt? Het laatste half uur kan jij al je vragen stellen hoe jij dit beter neer kan zetten.

Wil je je inschrijven voor deze bijeenkomst of nog wat meer praktische informatie? Ga dan naar Haarlemmermeervoorelkaar.nl 

Wanneer je in ons bestand staat, wordt je automatisch uitgenodigd voor deze bijeenkomsten.  Nog niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden over deze bijeenkomsten?  Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of stuur een mail naar vrijwilligerscentrale@meerwaarde.nl

Vragen of meer informatie?

023-569 88 71
vrijwilligerscentrale@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp